onsdag 12. mars 2008

Våren kommer

I skrivende stund sitter jeg på verandaen utenfor leiligheten min her i Vicenza. Lunsjen ble inntatt hjemme i dag, etter at Hege og jeg jobber med i tillegge oss de lokale vanene med å reise hjem en tur ved lunsjtider, for så å gå ut på kafè litt senere igjen. Dette er fordi de aller fleste butikkene og kafèer har åpent fra 9-13 og fra 1430-1930. Det er selvfølgelig litt forskjellig fra butikk til butikk, men dette er generelt sett. Dette er vi jo ikke vant med hjemme i Norge, men som de tilvenningsdyktige menneskene vi er, tar vi dette glatt. Egentlig er jo dette et lurt grep fra handelsstandens side, fordi man vil jo få flere antall besøkende i hver enkelt butikk, fordi folk flest har mer tid til shopping og kafèliv etter endt arbeidsdag, og dette vil da igjen gi økt omsetning. Dette betyr igjen at det å ta en tur ut her på kveldene er en veldig behagelig ting å gjøre.

Vi har jo, som dere sikkert har fått med dere, hatt en del dager med mye regn, og typiske norske temperaturer. Dette har endret seg denne uka. Været har blitt merkbart varmere, og i går som i dag, har man kunnet bevege seg rundt ute med yttertøy som er av den lettere sorten. Når dette er sagt, må det jo også nevnes at temperaturene ikke er i nærheten av sommerlige, og de kalde vindgufsene fra Dolomittene i nord, gjør at man kjenner at man akkurat har lagt vinteren bak seg her i Vicenza. Vi gleder oss til mer sol, og varmere vær videre.

I går, tirsdag, hadde jeg en avtale hos en privatpraktiserende tannlege her i sentrum av byen. Jeg så meg nødt til å gjøre dette, da jeg en morgen i forrige uke fant ut at mitt trofaste tyggeverktøy var skadet. Man er jo gjerne litt skeptisk til sånne tjenester i utlandet, men etter en rask visitt innom deres kontorer før helga, slo jeg meg til ro med at dette var ingenting å være bekymret for. Det faktum at jeg spurte Lidia, vår kontaktperson og hjelpende hånd hos Eurocultura, om hun kunne anbefale meg til en dyktig tannlege, spilte nok også en rolle her. Og Lidias lovord var sanne. Denne kvinnelige tannlegen var ytterst dyktig i sitt fag, og var veldig oppmerksom på meg og mitt velbehag under hele inngrepet. Jeg kjente veldig lite til den jobben hun gjorde, og resultatet er veldig bra. Etter ca 45 minutter var jobben gjort. Jeg må jo si at selv om jeg ikke akkurat liker å gå til tannlegen generelt sett, var dette en av de mer ålreite tannlegebesøkene jeg har hatt, til tross for at inngrepet var ganske omfattende.
Hvis man skal dra en konklusjon for andre som kanskje er ute og reiser og havner i samme situasjon, så må det være at man er nødt til å finne en privat tannlegeklinikk. Når jeg spurte Lidia hvor lang tid det ville ta for meg å få time hos den kommunale tannlegetjenesten, så antok hun at dette ville ta minst 1 mnd. Da er det heller greit å betale noen euro ekstra, få jobben gjort raskest mulig, og samtidig få et veldig bra resultat. Vi skal jo forhåpentligvis ha tennene våre i noen år fremover, så da er det greit å investere litt i dem også.

I går fant jeg også et kjempestort treningsanlegg, ca 1,5km fra leiligheten jeg disponerer. Der har de svømmehall, spinninghall, styrketreningshall, og mye mer. Jeg har tenkt meg dit i kveld for å ta en treningsøkt. Veldig fornøyd med at jeg fant et slikt sted ikke langt fra leiligheten, da jeg ikke har fått trent skikkelig på halvannen uke nå. Skal bli godt å komme i gang med det igjen.

Nå nærmer helgen seg nok en gang, med Kitzbühel og Kirchberg in Tirol i Østerrike. Her vil det bli alpine aktiviteter for alle penga. Så vi krysser fingrene for solskinn i alpeland, og håper at vi kanskje kan få litt farge i fjeset allerede før påsken gjør sitt inntog.

Vi snakkes!

mandag 10. mars 2008

Park Querini

Da var vår første helg som Vicenzianere unnagjort. Vi hadde store planer om å besøke den flotte byen Venezia på søndag, men pga. dårlig vær måtte dette utgå denne helgen. Det ble i stedet tid til å besøke byens store grønne lunge, Park Querini, som ligger nært tilknyttet byens travle handlegater. Denne parken benyttes flittig av lokalbefolkningen til det meste av fritidsaktiviteter, og inkluderer da bl.a. jogging, fotball og andre ballspill, men også til mer avslappende og rekreasjonelle aktiviteter som lufting av hunden, avislesing, fotografering, etc. Parken er også fylt av duer, ender og gjess. Disse koser seg med mat fra de besøkende, og slapper av på bredden av den lille elva som renner gjennom parken.
Vi var slitne etter en uke fylt med MANGE nye impulser og inntrykk, og trengte denne dagen til å bare ta det rolig. Så etter et par rolig timer i parken ruslet vi ned til gågata igjen, og noe shopping ble foretatt. I motsettning til Norge, har italienerne oppe som vanlig på søndag(i hvertfall nesten), og stengt store deler av mandags formiddag.

I dag, mandag, har striregnet fortsatt her i Vicenza. Vi har imidlertid blitt lovet bedre vær mot slutten av uka, forhåpentligvis med litt sol. Til helga reiser vi mest sannsynlig opp til Kitzbùhel, nærmere bestemt Kirchberg in Tirol, for å møte Ørjan og Sofia, og noen andre folk som kommer ned dit fra Norge. Så da håper vi på strålende sol i de østerriske alper. Det må bli bra!

Vi snakkes!

Ciao!