lørdag 8. mars 2008

Apostlenes hester

Torsdagen var nok en fin dag i Vicenza. Været er fortsatt litt kaldt, men de aller fleste vi snakker med er optimistiske og sier at dette er den siste pusten av vinter, og våren med varmere vinder står for døren.
Denne dagen gikk nok en gang med til å bli enda litt bedre kjent med byen Vicenza. Vi har nå orientert oss godt i byens kjerne, som er et mylder av små, trange og koselige stikk-gater som alle leder inn til hovedgata, Corse di Palladino. Denne gå-gata(hvis du har fin nok bil kan du kjøre der, tror kjøreregelen er slik... vi snakker type Audi RS6... jeg trenger vel ikke si noe mer om hvordan jeg reagerte når denne kom rullende forbi meg..) er oppkalt etter arkitekten Andrea Palladino (1508-1580). Hele byens sentrum bærer stort preg av Palladino's arkitektoniske utfoldelser, og alle viktige bygninger i by-kjernen har store utsmykninger signert denne kjente arkitekten. Andrea Palladino er ansett som en av de mest innflytelsesrike arkitektene i historien til vestlig arkitektur.

Etter tips fra anonyme kilder ble jeg anbefalt å finne meg en "stam-kafè" som jeg ville returnere til, og besøke hver gang jeg skulle ta en cappucino eller ha lunsj. Dette har vi gjort, og funnet oss en intim liten kafè som ligger kun et steinkast unna Il Duomo. Il Duomo er en stor katedral, midt i hjertet av Vicenza. Dette er forøvrig en av de få store byggverkene her i byen som ikke har Palladino's signatur. Vi har besøkt denne kafeèn nå hver dag til lunsj, og de kjenner oss igjen, og vet hva vi vil ha. I dag fikk vi til og med smake på noen nye kaker som fruen som eier stedet hadde laget. Veldig hyggelige folk, som tydeligvis setter pris på vår tilstedeværelse.
Torsdag kveld gikk med til å finne en gave til vår kontaktperson hos Eurocultura, Lidia, som fylte 30år i går, fredag. Tretti på italiensk er forresten trenta. Vi ble bedt med på feiringen av dagen hennes på et utested i byen. Så i går kveld var det duket for en liten feiring, ikke bare pga Lidia's bursdag, men også av at vår første uke som Vicenzianere har vært vellykket, og at våre språklige italienske aktiviteter har båret frukter. Faktisk så bra at vi allerede har begynt å kommunisere på italiensk med lokalbefolkningen. Det kan vel ikke være så galt etter en knapp uke i dette flotte vin-landet.
Planene for helgen er at vi skal utforske noen nye steder i dag, og hvis været tillater det, reiser vi til Venezia i morgen, og blir guidet rundt i byen med de tusen broene. Her er det altså et vær-forbehold.
Som dere sikkert skjønner så blir apostlenes hester flittig brukt i vår ferd på ukjent jord, og jeg tror faktisk ikke jeg har gått så mye siden den gang jeg var en liten gutte-pjokk på Brandval, og ennå ikke fikk lov til å sykle langs veien av min kjære bekymrede mor.

Tusen takk for alle hyggelig kommentarer og tilbakemeldinger jeg får her på bloggen. Moro å se at dere følger med. Desverre rekker jeg ikke å svare på alle, men setter stor pris på dem. Så hjertelig takk!

Da ønsker jeg alle dere hjemme en fortsatt riktig god weekend!

Ciao!

onsdag 5. mars 2008

Rundt i byen!

Etter jeg blogget i går kveld skulle jeg ta bussen hjemover. Jeg hadde hørt at buss nr 7 var den rette å ta for å komme meg hjem til leiligheten min. Jeg fulgte dette rådet, og ruslet bort til bussholdeplassen, og når buss nr.7 kom, steg jeg ombord. Det jeg ikke hadde tatt i betrakning var jo selvfølgelig at en bussrute går gjerne i to retninger, og dette fikk jeg da lære på den vanskelig måten. Dette resulterte i at jeg ble sittende på bussen i ca 1 time og et kvarter, og fikk se en stor del av byen "by-night":-) Men da timen og kvarteret var gått, var jeg endelig i et nabolag jeg var kjent i, og kunne stige av denne u-guidede turen rundt om i byen. Nyttig opplevelse.

I dag har det i tillegg til den vanlig dosen med språkkurs, også blitt et par timer med guide (tysk sådan..) inne i byens sentrum. Vi fikk høre om historien til Vicenza by, og ganske mye om arkitekten Palladino's verker og liv her i byen.
Resten av kvelden blir det nok litt lekser, og muligens en liten kveldstur ut for å kikke på livet i byen. I morgen skal vi ha et lite intervju hos Eurocultura, for å fortelle hvordan vi har det, og hva som skjer videre. Vi har nå gjort oss ganske kjent i byens sentrum, slik at vi lettere kan ferdes rundt omkring.

Vi snakkes!

Buena sera!

tirsdag 4. mars 2008

Hei alle sammen!

Etter en sen ankomst til Italia, og en overnatting på hotell i Venezia, ankom vi Vicenza i går formiddag, i solskinn og blå himmel:-) Der ble vi møtt på togstasjonen av Eurocultura's to representanter, Lidia og Gigi. Vi ble med Gigi som viste oss leiligheten jeg skulle bo i. Denne ligger ca en kilometer fra Eurocultura's kontorer, som da gjør at jeg får en fin liten gå-tur hver morgen. Hege skal bo hos en vertsfamilie, som hun fikk møte litt senere på kvelden.
Leiligheten jeg disponerer, deler jeg med to andre tyske lærlinger. En av dem er baker, og står opp kl 0230 på morgenen (eller natta om du vil...), for å jobbe i bakeriet han er utplassert i. Han har vært her i fem måneder, og har en måned igjen av sitt opphold her i Vicenza. Han er veldig dårlig i engelsk, men bedre i tysk og italiensk, slik at vi snakker sammen på en blanding mellom italiensk, tysk og engelsk. Og da minst av det sistnevnte selvfølgelig. Tysker nr. 2 har jeg ikke sett enda, fordi han har visst en spansk kjæreste han er hos kontinuerlig..
Jeg er jo her i Vicenza for blandt annet å lære italiensk, og dette begynte Hege og jeg med allerede mandag kveld. Dette vil nok vise seg å bli en utfordring, for etter den første kvelden på språkkurset, tror jeg vi begge satt med en aldri så liten bakoversveis, pga hva vi egentlig har begitt oss innpå. Men tatt i beregning at vi hadde hatt to stressende dager med reising, er det vel naturlig at man blir litt satt ut når man blir nødt til å snakke et helt fremmed språk, uten å ha noe som helst bakgrunn i det overhodet.
Så det ble tidlig kvelden i går. Etter et tappert forsøk på å klare leksene (ja, vi fikk lekser første dagen ja..), måtte jeg gi etter og la øynene og hjernen hvile etter en dag med mange nye impulser og inntrykk.

Dagen i dag, tirsdag, begynte som nevnt i teksten over her, med en rask gå-tur til Euroculturas kontorer, ca en kilometer unna. Været hadde endret seg i løpet av natten, som Lidia og Gigi sa det skulle (!), til å bli ganske mye mer likt det været vi har hjemme, nemlig kaldt regn og vind (ca 4°C). Temperaturen har steget litt utover dagen, men alikevel er det slik at man må kle seg ordentlig for å ferdes utendørs. Jeg gikk til innkjøp av en paraply (kanskje nærmere en parasoll etter størrelsen å regne, men uansett..), som viste seg å være vel anvendte euro.
Etter språkkurset, tok Hege og jeg bussen inn til sentrum, og ruslet rundt for å orientere oss litt i byen. Dette var veldig vellykket, og vi ble litt bedre kjent med denne flotte byen. Byen har en kjerne av gammel arkitektur, tegnet av den kjente arkitekten Andrea Palladino. Byen er også et lite mekka for shopping, og vi fant mange butikker fra kjente kleskjeder. Vesker og sko er det et hav av, så jeg tror at de fleste jenter hadde likt seg her.
Grunnen til at jeg ikke fikk blogget i går, var mangelen på nett-tilgang, og etter uttallige forsøk, fant jeg til slutt en liten, men funksjonibel, internett-cafe.
Nå skal jeg rusle hjem og ta en matbit, og gjøre noen lekser, også blir det nok kanskje en liten treningstur senere i kveld. Håper alt er bare bra med dere hjemme i Norge, og at dere har en fin kveld videre. Vi blogges!

Ciao!

søndag 2. mars 2008

Bedre sent enn aldri!

Etter mye om og men har vi (les: Hege Bråthen, frisørlærling, og undertegnede) da etterhvert kommet oss avgårde fra moderlandet. Vi sitter i skrivende stund på flyplassen i Frankfurt, og venter på neste flygning til Venezia.
Vi ble veldig forsinket fra Gardermoen, pga. uværet som har herjet Tyskland de siste dagene, og klokka ble ca 1625 før vi klarte å få flykroppen opp i luften, og snudd nesen mot Tyskland. Vel fremme i Frankfurt ble vi, etter en effektiv løpetur, veldig klar over at flyet vi opprinnelig skulle ha, nettopp hadde dratt videre uten oss. Dette var da helt og holdent ikke vår feil, siden alle Lufthansas flyvninger var forsinket i dag.
Etter litt kø-virksomhet ble vi booket om på et fly som går til Venezia kl 2135, og dette sitter vi da nå og venter på. Beregnet ankomst til Marco Polo Airport Venezia er kl 2250. Siden vi har blitt såpass forsinket, rekker vi ikke siste toget til Vicenza, og må ta inn på et hotell i Venezia for natten. Toget går videre til Vicenza i morgen tidlig kl.1017. Vi er begge ved godt mot, og velger å se det positive med dette, som jo er at vi får litt ekstra tid i Venezia allerede.
Neste gang jeg blogger håper jeg at vi har nådd destinasjonen vår, vårt midlertidige hjem de neste 3,5 mnd, byen Vicenza.

Ciao!